Erik Granqvist • Passionerad Hockeyexpert, Viasat

-”Andy och jag är, bokstavligt talat, samma andas barn. Det finns alltid en dimension till om man vill dyka djupare in i mysteriet att vara människa.

Vi har samarbetat både med Målvaktsverkstan under många år och även individuellt med målvakter som vunnit SM-guld. Super-Andy, som jag kallar honom, är en av de mest kreativa och kloka människor jag har mött i livet. Kan varmt rekommendera hans sätt att skapa medvetenhet runt varje individs personliga egenskaper och smarta strategier för att maximera prestationerna. Dessutom lära sig njuta av att styra sin egen process och ha roligt längs vägen!”

Linda Heed • Hoppryttare

-”För att kunna prestera det bästa jag kan, måste jag må bra. Om inte kroppen svarar på hjärnan instruktioner spelar det ingen roll hur mycket jag har tränat.
Innan jag träffade Andy hände det ofta att jag inte presterade mitt allra bästa, när det verkligen gällde. Han har lärt mig många hemligheter om hur min kropp fungerar i DFT, att andas är naturligtvis en av dem. Nu har jag fått nyckeln till mitt fokus, jag vet hur jag kan prestera mitt absolut bästa när jag verkligen vill och samtidigt ha fantastiskt kul.”

Jesper Bratt • New Jersey Devils

-”Jag hade nog aldrig spelat här i dag om det inte varit för Andys hjälp. Han har hjälpt mig otroligt mycket när det gäller att lära känna mig själv och vara bekväm ute på isen. Innan tyckte jag det var jobbigt och kände mig inte bekväm när jag skulle spela matcher inför publik, jag vågade inte spela på min bästa prestation. De mentala verktygen gör att jag har en klar plan och en bra känsla av att alltid veta hur jag vill agera.”

Benjamin Törnqvist • Karting KZ2-klass, SM-Guld 2016, SM-Silver 2017, VM-Brons 2016 & VM-Silver 2017

Under många år körde jag med enormt höga krav, som jag satte på mig själv. Viljan att lyckas slog ofta över till frustration och sänkte min prestationsnivå. När jag väl tog beslutet att börja arbeta med Andy kom resultatet nästan omedelbart. Idag känner jag att jag kan använda mina egenskaper bättre, fokusera maximalt och köra efter min plan som jag skapar med våra mentala verktyg. Jag sätter högre krav på min prestation idag, men har en helt annan kontroll på processen och har dessutom kul i den stunden. Det känns tryggt att ha Andy vid min sida och jag ser fram emot ännu en spännande säsong. 

Evelina Söderström • Dressyrryttare

-”Andy och jag har haft ett samarbete sedan 2015 och det är egentligen då som mina framgångar började. Tack vare Andy har jag fått flera knep för att kunna prestera när det gäller, bland annat genom att andas på rätt sätt och jag har även flera andra mentala verktyg. Hela mitt team har fått mycket hjälp av Andy och alla vet nu sina positioner i teamet och det har bidragit till ett lugn vilket har gjort att jag får lättare att prestera.” #GSHTGP 🙂

Lars-Johan Strand • VD Ateles Consulting, Årets Marknadschef 2012, Föreläsare

-”Att växa som ledare och person är den tuffaste fysiska och mentala resa jag gjort, men i särklass den absolut mest belönande. Jag lärde mig utnyttja kraften i mitt inre ledarskap och fortsätta tala från hjärtat men på rätt språk. Jag gick från missförstådd med tanke till visionär med handling. Andy är en kraft för de unika, för de som vill bli bättre, för de missförstådda, för de största. – ”The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.”

Oscar Alsenfelt • Malmö Redhawks, Honken Trophy Winner 2016/17

-”Varför är inte det möjligt?” Det var bland det första Andy frågade mig. Det var då jag skrattade åt drömmen att spela i tre kronor, när steget dit var orimligt stort. Men till slut valde jag att tro på honom och med systematiskt arbete och kreativt tänkande debuterade jag i tre kronor några år senare.
Egentligen handlar det inte om att nå upp till en massa mål, dessa är bara verktyg, det handlar om att bli den bästa och finaste personen du kan. Att bli den bästa – Du. När du utvecklas så stöter du ibland på motgångar och frågetecken, situationer som är svåra att ta sig vidare ifrån, saker som stannar upp din utveckling. Det är under dessa stunder som Andy varit och fortfarande är en ledande stjärna för mig. Han är anledningen till att jag än idag, 10 år senare, fortfarande utvecklas, och detta är det enda som betyder något. Jag ser med spänning fram emot nästa steg”.

Cecilia Green • Förändringsledare

Ibland tar livet en helt annan ritning. Kvar står vi förlamade och i chock för att inte säga KAOS. Allt snurrar och det finns inte en möjlighet för en klar bild i ett hav som fullständigt stormar.

Andy möjliggör att havet blir stiltje och därmed, glasklart och tydligt.  Genom strukturella processer styr han upp alla pusselbitar och gör den objektiva förståelsen snabb och lätthanterbar. Därmed går det fortare att komma till ett avslut från D.F.T. – Det förändrade tillståndet och över till en tryggare plats där jag har lätt att ta nya beslut och agera utifrån en helt annan och bättre plattform. Vilket min rappa gummihjärna uppskattar. Resan mot målet, hur jag tar mig dit och vad jag behöver göra för att nå dit blir inte längre läskig utan en självklarhet.

Tack Andy för din kunskap, din klokskap, ditt engagemang och din tro på medmänsklighet.

Rickard Wallin • Färjestad BK #51 (ret.) GM Färjestad BK

-”Andy gav mig en helt annan förståelse för hur jag fungerar och varför. Men också varför människor omkring mig reagerar på olika sätt. Ovärdeliga insikter både som idrottsman men även som människa i stort, vilken härlig resa.
Att ha en mental plan och att fokusera på sin egen prestation gav trygghet oavsett hur tuffa lägen jag befann mig i och det enda jag kan önska efter att hockeykarriärens slut är att samarbetet inletts tidigare, sån skillnad var det för mig!”

Joel Lassinantti • Luleå HF, Honken Trophy Winner 2014/15

-”Samarbetet med Andy hjälper mig att få en större förståelse på varför kroppen reagerar på ett visst sätt under en match eller andra pressade situationer. Men framför allt har det hjälpt mig att kunna kontrollera och styra känslorna på ett tydligt och bra sätt. Med verktygen och coachingen får jag ut max av mina sinnen hela tiden, det behöver inte bara gälla ishockeyn. Även i vardagen kan jag använda verktygen på ett enkelt vis, vilket gör att jag utvecklas som människa varje dag.”

Gustaf Lindvall • Skellefteå AIK • Årets Målvakt 2019/20

-”Andy har hjälpt mig att förstå och acceptera mig själv och min omgivning på en nivå jag inte trodde var möjlig. Tack vare alla mentala verktyg känner jag mig i optimal balans inför och under en prestation. Jag är enormt tacksam att jag lärt känna Andy under min resa, jag känner verkligen att jag växer både på och utanför isen varje dag. Vi kan hittills sammanfatta vårt samarbete med ett passande citat, ”An oak tree never rests for a pause, never petties itself in the coldest of winters, either it dies or simply keeps on growing, older, wiser and patiently stronger day by day.”

Louise Albansson Brohede • Teamledare Utvecklingsenheten, Skara Kommun

-”På första träffen med Andy så sa han ungefär som så att – du kommer att förändra ditt liv på fler plan i livet än bara i ridningen. För du kommer att förändra DIG, och det kommer inte bara vara en lätt väg. Just så har det blivit. Andra runt omkring mig märker och reagerar på att jag gör nya vägval än tidigare. Men mina vägval är just mina, och jag känner en stor tacksamhet över att idag våga lyssna till det. Jag använder coachingen & Andys verktyg i allt från mitt arbete, i ridningen till privata situationer. De mål och drömmar jag hade när jag träffade Andy håller jag nu på att förverkliga, en efter en.

Många pratar om det, men i praktiken är det få som har verktyg och förmåga att kunna få människor att nå den finaste vägen av alla, vår egen. Tack Andy för att du berikat och berikar mitt liv på så många plan!

Skara kommun

Foto: Johan Bernström

David Rautio •

-”Jag lärde känna Andy för ett antal år sedan genom andra målvaktskollegor och det är jag otroligt tacksam för idag. Vårt samarbete har utvecklat mig på alla plan både som hockeymålvakt och människa. Att han med sin coaching och tydliga verktyg gång på gång får mig att utmana mig själv och med detta se saker på nya sätt är naturligtvis oerhört utvecklande, inspirerande och tidvis lurigt. Jag ser fram emot ett fortsatt givande samarbete och är klart nyfiken på vad som kommer härnäst.”

Mikael Tellqvist • Djurgården Hockey (ret.)

-”När jag kom i kontakt med Andy första gången stod jag vid ett vägskäl i min karriär. Skulle jag fortsätta spela eller ta nästa steg.
Med Andys hjälp kunde jag ta nästa kliv både sportsligt och mentalt.
Tack vare min vän förlängde jag min karriär samtidigt som jag spelade min bästa hockey någonsin. Men det viktigaste av allt på denna resa var att jag njöt av att göra det – både på och utanför isen. Tack min vän för att du gjort mig till en bättre människa.”

Anton Forsberg • JVM-Guld 2012, Calder Cup Champion 2015/16

-”Mitt första år som proffs och seniorspelare var tufft. När jag i samband med JVM 2012 började jobba med Andy fick han mig att inse hur kraftfullt negativa tankar kunde påverkar min prestation och hur jag enkelt kunde förändra mitt tillstånd. Framförallt lärde han mig att skilja på prestationer i mitt jobb och det vardagliga livet och hur viktigt det är att konkret kunna släppa negativa prestationer och gå vidare. En magisk resa, utan honom hade jag aldrig varit här idag.”

Konstantin Komarek • Team Austria

-”Jag hade inte varit där jag är idag om jag inte inlett samarbetet med Andy. Jag har fått större kontroll över min mentala plattform och hur jag kan hantera och maximera min insats i pressade situationer. Jag känner att jag numera – medvetet – kan styra min prestation på ett helt annat sätt både på och utanför isen. Jag kom i kontakt med Andy för ca. 1 år sedan genom en medspelare som rekommenderade honom, att starta upp vårt samarbete är kanske ett av de viktigaste besluten jag har tagit rent hockeymässigt!”

Evelina Tovek • Hoppryttare, Team Sweden

-”Utan Andy hade jag garanterar aldrig varit här jag är idag. Från att vara en ung tjej med prestationsångest har jag idag funnit mig själv och blivit en starkare och tryggare person. Jag har lärt känna mig själv hur jag som bäst förbereder mig innan en tävling och att kunna släppa alla negativa tankar när det är dags för start. 

Det är lätt att påverkas av yttre faktorer när jag värmer upp inför start och då är jag tacksam över att ha fått verktyg som hjälper mig att fokusera på rätt saker. 
Jag vet idag att det inte enbart handlar om själva resultatet utan att det är så många andra saker som har större betydelse.
När jag förbereder mig rätt, andas rätt, och är i nuet ihop med min häst – Då ger jag mig även bästa förutsättningar för ett bra resultat! 
Mental träning har inte bara gjort mig till en bättre ryttare och starkare person. Det har också gett mig större livsglädje och tacksamhet till livet.”

Markus Svensson • Honken Trophy Winner 2015/16, SM-Guld SAIK 2013, 2014, SM-Silver 2015

-”Jag har haft en väldigt stor hjälp av Andy under alla år vi har arbetat. Både i medgång som motgång, på isen och utanför isen. Genom det gemensamma arbetet har jag känt att jag har haft koll på läget och varit trygg i alla tänkbara situationer. Jag är oerhört tacksam och glad över att vi började jobba tillsammans och ser fram emot ett otroligt spännande 2018.”

Valentina Wallner • Målvakt Damkronorna (ret), Hockeyexpert

-”Andy har hjälpt mig med att hålla fokus på saker som jag kan påverka. I min värld är han en hjälte där allt i hans närvaro känns möjligt att uppnå. Skridskorna är nu på hyllan men min vinnarskalle kommer alltid finnas kvar, därför betyder stödet minst lika mycket nu. Idag känner jag mig trygg i det jag gör men framförallt i den jag är – Valle.

Förut var bara tanken på att stå i TV och prata någonting jag fick panik över. Jag hamnade i DFT så fort kamerorna var på och då är det svårt att prestera på topp. Andy har hjälpt mig i mina tankebanor och hur jag ska agera för att få ut mitt bästa jag framför kameran, på isen och som människa. Jag har numera alltid en plan som hjälper mig att nå mina mål.”

Joakim Johansson • Professionell GolfCoach & GolfSpelare

-”Att få börja sin resa med Andy, att få ha honom vid sin sida med all den kunskap i vad som krävs när man behöver prestera som bäst, oavsett om det är i yrkeslivet eller i vardagslivet, är en unik chans.
Han har fått mig till att inse vilka styrkor jag verkligen besitter och när jag ska använda dem. Hela vårt samarbete har fått mig att få tillbaka glädjen till mitt golfspel och inse vad som är viktigt i livet, något som jag är evigt tacksam för! ”Breath and enjoy the moment!” #GSHTGP

Alexander Zetterman • Showjumper, Team Sweden

-“Andy possesses special skills that reinforced harmonizing my mental state with my horses. Working with Andy at the Gothenbourg World Cup 2010 made me feel the “flow” in my performance for the first time in many years, based on my new won knowledge and given mental tools. I wish to thank Andy for all help and his on going assistance.”

Cristopher Nihlstorp • Malmö Redhawks (SM-guld Växjö Lakers, Färjestad BK)

-”För 6 år sedan träffade jag Andy första gången, det är jag evigt tacksam för idag.
Han började utmana mig på ett djup jag inte visste fanns i mig själv, idag har jag alltid en klar agenda för hur jag vill prestera och må i den stunden.
Jag vet också för vem jag spelar och varför jag spelar, vilket gör det lätt att vara i nu´et.
Tack Andy för att du delat med dig och gjort vår resa så rolig.”

Jakob Lilja • Barys Nur-Sultan / KHL

Jag började jobba med Andy 2013, hade stora problem att våga spela ut och ha roligt när jag spelar. Men det vände efter jag började sammarbeta med Andy under min första riktiga seniorsäsong. Jag hade inte kunnat spela på den nivån som jag gör nu om jag inte hade fått den hjälpen på vägen. Med hjälp av våra verktyg och coaching kan jag njuta och vara i ”nuet” istället för skapa negativa tankebanor, som inte ens existerar. BoostCamp-filosofi´n har jag även tagit med mig in i livet utanför hockeyn, vilket gör mig till en mindre grubblande och mycket positivare människa, varje dag. Just därför är jag glad att jag blev introducerad till Andy redan för redan 5 år sedan.

Tove Almqvist • Damlandslaget U23

-”Jag kom in i en period i mitt liv där jag glömde bort anledning till varför jag började spela fotboll men tack vare Andys hjälp har jag hittat vägen tillbaka. Just nu spelar jag fotboll helt utan rädsla och en stor tro på mig själv. Varje träning och match ser jag som en ny möjlighet att växa som människa och fotbollsspelare. Syftet med samarbetet var att jag skulle bli en så bra fotbollspelare som möjligt men coachingen har även gjorde mig till en bättre människa. Genom att förstå hur människor fungerar i olika situationer kan jag få en större förståelse hur jag ska agera. Detta har hjälpt mig otroligt mycket privat men också på fotbollsplanen. ”För att få fram min egen åsikt måste jag kunna avgöra vilken sorts människa jag har framför mig.

Trots att jag har hittat tillbaka på den väg där jag började så vet jag att resan bara har börjat och det är de som är så häftig. Jag ser en ljus framtid med massor av hinder som kommer stå i min väg men tack vare mig själv och våra mentala verktyg kommer jag kliva över dessa hinder och bli starkare än någonsin. Let the journey begin!”

William Rahm • Målvaktstränare HV71, Svenska Mästare 2017

-”För mig är Andy ett ovärderligt stöd och bollplank. Han har gett mig verktyg som ledare att framförallt förstå och leda mig själv för att sedan kunna förstå och leda andra. Jag kan alltid vända mig till honom för stöd & coaching men framför allt för att utmana mina egna tankar och tankemönster – det vi kallar, att ”bryta loopen”! Att detta också alltid innebär ett gott skratt och självinsikter är en magisk bonus! – Tusen tack för allt Andy!”

Joacim Eriksson •

-”Andy har varit, och är, en otroligt viktig del i min framgång då han både gett mig nya insikter i att kunna spela på min absolut högsta nivå och även förståelsen i hur jag ska ta mig dit. Jag har fått konkreta verktyg och ett tydligt arbetssätt på hur jag bäst lägger fokus på vad jag kan påverka. Den löpande coachingen ger mig en stabil trygghet i att lita på min spelide i både med och framför allt motgång vilket har gett mig ett bättre självförtroende och med detta en bra självkänsla.  Jag ser fram emot ett fortsatt spännande samarbete!”

Marie-Louise Moberg Andersen • VD, Servicekuben AB

-”Från mångsidig byggare till Relationsbyggare, en resa över 10 innehållsrika år. Tillsammans med vår ”bolags-coach” Andy, som adopterades till bolaget 2008, har Servicekuben befäst sin position som byggbolaget som kan och vet hur man bygger bra realtioner. Med Andys hjälp, verktyg och guidning har alla på Servicekuben med en blandning av lek och allvar fått insikter som gör att vi idag vågar kalla oss Relationsbyggarna.”

Stefan Steen •

-” Drygt ett års arbete med Andy har gett mig fantastiskt mycket! Att jag har fått lära mig om hur jag är som människa, hur folk runt omkring mig reagerar vid olika lägen men också hur jag fungerar i olika situationer är ovärderlig kunskap för mig. Andys verktyg hjälper mig till bättre prestationer på isen och ger mig ett mer harmoniskt liv utanför. Andy har verkligen fått fart på min resa och jag ser fram emot de upplevelser och den fortsatta utvecklingen som kommer genom arbetet tillsammans med Mr. King!”

Jonatan Bjurö •

-”Den resan som jag har gjort som både människa och hockeyspelare trodde jag inte var möjlig. Andy har dels hjälpt mig att få insikt i vad som är viktigt i livet men även hjälpt mig att konkret applicera insikterna i praktiken som tar mig till nästa nivå i min idrott. Jag har ständigt fått nya insikter och verktygen till att fokusera på min egna prestation. Resultatet är att jag känner mig lugn och trygg i målet och kan hantera med och motgångar på ett bättre och tryggare sätt.”

Hannes Melin • Hoppryttare

-”Andy har lärt mig otroligt mycket om mig själv, och om min förmåga att kunna välja tankesätt för att prestera på bästa sätt utefter mina givna förutsättningar.
Med de mentala verktygen han har gett mig kan jag idag verkligen styra och äga min egen situation och fokusera på rätt saker för att nå mina mål.”

Oscar Fröberg •

-”Sedan jag började jobba med Andy har jag lärt känna mig själv ett bättre och djupare sätt. Vårt samarbete har skapat en förståelse som gjort att jag, målinriktat och med rätt fokus, kunnat träna på vad jag behöver göra för att kunna spela på min högsta nivå. Tilliten till våra verktyg gör att jag oftare når en jämn högsta nivå i mitt spel. Utöver detta har jag även funnit en trygghet och ett lugn som i sig gett mig förmågan att kunna njuta fullt ut av mina matcher oavsett utmaning.”

Maciej Szwoch • Målvaktstränare, Färjestad BK

-”Att lära sig om sina egenskaper är lika delar skrämmande som lustfyllt. Men genom en egen stabil grund har jag fått lära mig att hantera min omgivning, dra nytta av dess egenskaper och kunnat möta den där den är. Under 8år, genom hela resan från HA, Landslaget, vidare till SHL och numera även uppdrag i NHL har Andy varit en utmanande mentor, en förstående och förlåtande människa men viktigast av allt, en vän. En resa som hade varit omöjlig utan hans stöd. Jag ger Andy mina varmaste rekommendationer och hoppas att Du som läser detta, får möjligheten att trampa lika snett som jag, och en mentor som hjälper Dig på Din väg.”

Oscar Masiello •

-”Andy har från dag ett hjälpt mig att hamna i rätt mentala tillstånd, oavsett tillfälle.
Han har också varit den som på allra bästa sätt funnits där när i princip ingen annan gjort det.
BoostCamp-verktygen har också varit en given faktor som hjälpt mig att hitta total trygghet i alla nya utmaningar jag ställts inför. Tack vare ett underbart samarbete har jag alltid en plan. Stort tack för det som varit och det som ligger framför oss!”